Pengikut yang taksub hahahha

Raya Kedua -Buat asignment Corak Pualaman













Inilah corak yang telah dihasilkan menggunakan teknik pualaman Anda boleh menggunakan corak ini sebagai pembalut buku,penanda buku dan sabagainya!Selamat mencuba.Anak anak yg ingin mencuba bolehlah mencuba teknik pualaman ini kerana hasinya mengkagumkan!Selain adik adik boleh mencari wang saku!Buat penanda buku dan jual!


Sebuah talam untuk diisikan air sepenuhnya.Cat minyak akan dititiskan mengikut citarasa sendiri.Guna berus atau kayu untuk mengacau cat hingga menghasilhan corak yg dikehendaki!Tangkupkan kertas lukisan atau kertas katrij ke atas permukaan cat/air(dlam talam) dan angkat,jemur!

Sediakan beberapa jenis warna cat minyak yang digemari.


6 ulasan:

Tirai Hidup berkata...

Li pa yee..copy paste je kalau nak dokumentasi pualaman ni!!!:)

Tirana berkata...

Cantik corak ni.. Kalau cat atas kain..boleh buat baju..hehehe..

i-chimera berkata...

hari raya buat assigmen... bunyi mcm tak best je...

μάγά berkata...

a'ah.. cantik corak2 nie.. kak lawa ambik course seni ke?? ke cikgu seni??? wah hebatnya hasil dier... :)

Tirai Hidup berkata...

chimera...kalo ko ada dekat sah ko heran dgn akak ko ni...raya raya aku bz buat corak!lepas mencorak memasak sambil berblog!Tak dok diamm!!!!seminit petg ku rebah koma atas katil hengga x sedar tapi satu je x mau kurus kurus uuuwwaa....:)

Tirai Hidup berkata...

MaYa..akak memang meminati seni!Kalau boleh nak jadi serba boleh!! :)
kalau ada boleh sampaikan ilmu ini buat anak anak kecil biar mereka dapat pengalaman membuatnya!Sekarang ni biarlah anak anak muda belajar buat karya seni kerana dapat mereka release stress di samping mengembangkan daya kreativiti!!Kesian budak2 sekrg dpt tekanan disebabkan budaya 'exam oriented'sian kan?